Ako nakúpiť darčeky ak mám malý rozpočet

Poznáte to? Máte na účte výplatu, ale z nej musíte zaplatiť vodu, elektrinu, aby boli Vianoce Vianocami a k tomu ešte odložiť aspoň 300 euro na nákup základných sviatočných potravín a nejaké tie maškrty. Zrazu vám tam ostali dve stovky na darčeka a teraz čo?

Najskôr si vynadáte a sľúbite, že na ďalší rok budete šetriť každý mesiac po päťdesiat euro, aby ste potom v tomto finančne vyťaženom čase mohli kúpiť také darčeky, aké ste mali v pláne. Potom zoberiete pero a papier a začnete si vypisovať čo by ste chceli komu pod vianočný stromček darovať. Zoznam je dlhý a drahý. Ako to vyriešiť? O pôžičkách sme už článok písali, je mnoho možností, kde získate peniaze za 24h, ale dopredu si uvedomte, že po Vianociach  namiesto toho aby ste s čistou hlavou vstúpili do nového roka 2015, sa hlboko nadýchnete, lebo máte na krku ešte „vianočný dlh“. Koniec koncov je to na vás ale iste to nie je najlepší začiatok.
Len pripomíname, že nie je všetko zlato čo sa blyští a diamant nie je jediný variant vhodného darčeka. Preto ak máte nižší rozpočet na vianočné darčeky ako by ste chceli, môžete blízkym okrem kúpy daru z niektorého obchodu, darček napríklad aj vyrobiť. Môže to byť napríklad pekná dekorácia do domu či záhrady. Alebo uštrikovaný sveter, vesta či ponožky, koniec koncov pletenina je opäť trendy a teda ženské pohlavie by sa takémuto kúsku iste potešilo. Že neviete štrikovať? Vaša mamka iste vie.

Kto nechce hľadá dôvody, kto chce hľadá spôsoby. Ďalší spôsob ako si poradiť je kúpiť jeden poriadny darček, ktorý využije celá rodina. Napríklad elektronika, drogéria, doplnky do bytu či záhrady potešia každého člena rodiny. Môžete darovať výlet a trafíte dve muchy jednou ranou. Všetci sa potešia a máte naplánovanú ďalšiu chvíľku celá rodina spolu a priznajme, že v niektorých famíliách je takých okamihov čoraz menej. Darujte službu – umytie auta, okien, vyčistenie sedacej súpravy a kobercov – to poteší domácich na toľko percent, koľko majú rokov J Kúpte darčekové poukážky v rovnakej hodnote a spravodlivo ich rozdeľte. Nikto sa nenahnevá, lebo všetci budú mať rovnako a vaši blízky budú happy, lebo si vyberú to, po čom naozaj túžia.

Spôsob ako dobre a funkčne vynaložiť s budget –om na vianočné darčeky je vybrať funkčný lacnejší darček. Toľko skloňované pyžamo. Vzniklo snáď už stovky vtipov o vzťahu medzi pyžamom a vianocmi. Ale vôbec to nie je zlý nápad. Hlavne dnes, keď už pyžamo nie sú modrobiele prúžky odhora až nadol, alebo jednofarebná uniforma. Teraz kúpite fufny pyžamá v dobrej kvalite za priateľnú cenu. A kto nenosí pyžamo? Taký človek hádam ani neexistuje. Pustite si fantáziu na špacírku a rozmýšľajte. Nápisy a potlače sú veľmi trendy a rána v duchu „ najlepšia mama“ alebo „si šialená, ale si moja TOP sestra“ sú také krásne. Takže kľudne môžete kúpiť každému členovi rodiny pyžamo s optimistickým a výstižným nápisom i obrázkom a keď sa na Prvý sviatok vianočný (25.12) stretnete večer pri tele takto vyparádený, v obývačke bude razom príjemná atmosféra.

Nezúfajte! Vianoce nie sú iba o darčekoch aj keď je jasné že ten pocit, keď niečo darujeme a s troškou šťastia sme sa trafili dotyčnému do gusta je na nezaplatenie. No nezabudnime, že je to čas pokoja, lásky a porozumenia. Prajeme veľa veľa fantázie a začnite už dnes!